top of page
Voeding - droogvoer

Gemengde korrels vs biks

Er bestaat een heel assortiment aan droogvoer op de markt. De voornaamste soorten zijn: de gemengde korrels in allerlei kleuren en vormen, gemengd voer dat er bijna uitziet als kippeneten én de belangrijkste soort ‘ de biks’. Biks zijn bruin of groen van kleur en uniform qua grootte.


De meeste commerciële korrels zijn niet geschikt als volwaardige voeding. Daarom omvat droogvoer slechts ongeveer 10% van de dagelijkse voedingsbehoefte en staat het op de derde plaats in een konijnendieet.


De voorkeur van droogvoer gaat naar de biks. Ze zien er misschien saai uit omdat het allemaal hetzelfde is, maar dit is net de essentie. Elke bik bevat exact dezelfde samenstelling zodat selectief eten uitgesloten is.  De gekleurde varianten bevatten over het algemeen teveel suikers, eiwitten en vetten, waardoor jouw konijn wel selectief gaat eten en bijgevolg het risico loopt op voedingstekorten. Het voer dat er uitziet als kippenvoer is allesbehalve geschikt om aan konijnen te voederen.

Een verkeerde commerciële voeding geeft aanleiding tot onvoldoende slijtage van de tanden, obesitas / overgewicht en te weinig darmmotiliteit.

Dagelijkse hoeveelheid: 10-15gr/kg lichaamsgewicht  (max. 20gr/kg LG)
                                            samen met voldoende hoeveelheid hooi en groenten

Richtlijnen voor een goed samengestelde droogvoer:

 

 • 13-14% eiwit

 • 3% of minder vet

 • 14% of meer vezels

 • 10% of minder as

 • 1% of minder calciumgehalte

 • Geen extra toevoegingsmiddelen:

  • Middelen tegen coccidiose

  • Landbouwgiffen

  • Extra vitamine C

  • Kunstmatige kleurstoffen

SUPREME SCIENCE SELECTIVE

 

Dit konijnenvoer bestaat uit identieke brokjes en voorkomt zo selectief eten, wat een veelvoorkomend probleem is bij konijnen. Het gamma is geschikt voor alle actieve volwassen konijnen (incl wdwergkonijnen) vanaf de leeftijd van 4 maanden.

 

Productvoordelen

- Voorkomt selectief eten

- Hoog vezelgehalte

- Bevordert natuurlijke gebitsslijtage

- Zonder toegevoegde suikers om overgewicht te voorkomen

 

Een konijn heeft voeding met een hoog vezelgehalte nodig om de darmactiviteit en de natuurlijke gebitsslijtage te bevorderen. Het voer van Selective Science bestaat voor 25% uit luzerne (alfalfa) dat bekend staat om haar hoge kwaliteitsvezels en -eiwitten. Verder bevat het voer lijnzaad, een bron van Omega 3 en 6 voor een gezonde huid en vacht.

 

Gebruiksaanwijzing

Laat uw konijn geleidelijk wennen aan het nieuwe voer (periode 10-14 dagen). U kunt het best eerst een kleine hoeveelheid mengen met het huidige voer om langzaam op te bouwen naar grotere hoeveelheden. Abrupte veranderingen in voer leiden tot maag en verteringsproblemen, ook als u overstapt naar beter voer. Gun uw konijn daarom altijd de tijd om te wennen aan het nieuwe voer.

 

Ingredienten

Luzerne, tarwe, tarwemeel, sojaschillen, erwtenvlokken, lijnzaad (min. 2%), sojaschroot, bietenpulp, sojaolie, zout, mineralen, L-lysine, DL-methionine, anijs en fenegriek.

Supreme selective rabbit_biks
Supreme selective rabbit_biks_oudere kon
bottom of page