top of page

BUSTER DogMaze

BUSTER DogMaze is een voedseldoolhof, gecreëerd om uw hond of kat tijdens het eten van een maaltijd of een beloning intellectueel uit te dagen.

Het is de perfecte combinatie van een design én functionaliteit!

Werkingsmechanisme

Uw hond moet met zijn tong de brokken via de diepe bochten naar één van de twee uitgangen duwen. Hij stimuleert tezelfdertijd zijn zintuigen via ogen, neus en tastzin (tong en pootjes), maar moet zijn intelligentie aanwenden om de brokjes te pakken te krijgen. Bovendien verlengt het unieke design van de BUSTER DogMaze de etenstijd zonder frustraties op te wekken. Voor katten kan het kleinste formaat aangewend worden. In tegenstelling tot de honden moeten ze het er niet met hun tong uithalen maar met hun pootjes.

Door verlengde maaltijdtijden is er minder kans op schrokken. Schrokken is een slechte gewoonte en kan leiden tot een verhoogd risico op een maagdilatatie met of zonder een kanteling van de maag (maagtorsie). Door het schrokken te verhinderen, komt er ook minder tot geen ongewenste lucht in het maag-darmstelsel terecht, dus ... minder tot geen boertjes of welriekende scheetjes meer.

Het doolhof kan aangewend worden voor maaltijden of voor beloningen. De hoeveelheid brokken per maaltijd of het aantal beloningen in combinatie met hun grootte, bepalen de moeilijkheidsgraad. Bij het gebruiken van het product moet er wel op gelet worden dat uw hond of kat de DogMaze langs alle zijden kan benaderen.

Bovenstaande eigenschappen zijn de gekende en geafficheerde kernmerken van de BUSTER DogMaze. Het zijn wel niet de enige! Ik werk ondertussen al een tijdje met dit product en zijn functionaliteit is veelzijdiger dan op het eerste zicht zou lijken.

Honden én katten met obesitas zijn een mooi voorbeeld hiervan. Doordat de honden meer tijd dan voordien aan hun maaltijden spenderen, verbruiken ze eigenlijk energie terwijl ze er aan het opnemen zijn. Ze bewegen zich er vakkundig rond om alle brokjes eruit te krijgen. Deze bewegingen zijn bovendien van fysiotherapeutisch standpunt wenselijk.
Ze vergen precisie en coördinatie van de nek-, hals- en rugspieren. De BUSTER DogMaze is dus niet zomaar voedselverrijking. Het is een perfecte combinatie van sport en spel om uw hond of kat gezonder en gelukkiger te maken.

 

Design & materiaal

Naast zijn bewezen functionaliteit oogt de BUSTER DogMaze mooi wegens zijn simpel Scandinavische design. Er bestaan twee maten van dit product zodat hij bijna voor alle hondenrassen groot of klein gebruikt kan worden. Hij is gemaakt van voedselvriendelijk, ftalaat vrij polypropyleen. Hij is gemaakt in 1 stuk om stevigheid te waarborgen. Hij kan onder allerlei omstandigheden zowel binnens- als buitenshuis gebruikt worden. De BUSTER DogMaze is zo bestendig dat hij in de vaatwasser mag afgewassen worden.

BUSTER DogMaze

Verkrijgbaar in verschillende maten:     
katten of kleine honden (<10kg)  - grote honden (>10kg)

Verkrijgbaar in verschillende kleuren:  

limoengroen  -  roze  -  lichtblauw  -  grijs  -  zwart  

Videos
Goya

Goya

00:46
Video afspelen
Buster DogMaze

Buster DogMaze

03:20
Video afspelen
Odi en Tygo

Odi en Tygo

00:19
Video afspelen
bottom of page